Hundkläder

Har man hund, måste man ha hundkläder. Det vet alla som har hund..

Själv förstod jag inte varför, men det var innan jag hade hund. Men det han. inte gå många dagar innan jag förstod! Var ska jag ha hundgodiset? Jag la de små bitarna i jackfickan till att börja med, där fastnade småbitar och rester av hundgodis i fickan, smulades sönder av allt annat mer eller mindre onödigt som jag måste ha i min jackficka.. som nycklar, telefon, diverse kontokort. Efte några dagar var telefonen kletig, och nycklarna insmorda med hundsnacks. Men inte gav jag upp så fort och köpte ett par ordentliga hundbyxor, nänä..

Vem ska ha hundkläderna? Jag eller hunden?

Både och, definitionen av hundkläder må väl egentligen vara strikt till hunden, d v s hundtäcken, hundjackor och liknande saker.

Men precis som jag, så kommer du upptäcka att det är minst lika viktigt för dig att ha bra kläder anpassade för den som är ute med sin vovve. Det är inte bara det där med att ha en bra ficka, i rätt läge där man snabbt kan plocka fram en hundgodis. Förutom att du inte vill att din vanliga jacka ska stinka av tuggbitarna du ger hunden så är t ex hundbyxorna anpassade på fler sätt, t ex någonstans att koppla på en sele vid midjan om du behöver ha händerna fria ett tag, eller alla de mängder av fickor som hundägare genom åren har lärt sig är bra att ha.

Våra favoriter, topp 3, när det kommer till tillbehör för hunden nedan

  1. Ruffwear
  2. Non-stop dogwear
  3. Hurtta

 

Hundbyxor, eller ”kläder för hundförare” som det ibland kan kallas är också fantastiska kläder för allt friluftsliv. Du måste alltså inte ha en hund för att köpa ett par hundbyxor!