Inredningstips

Belysning

Belysning är A och O för att trivas i ett hem. Fönster är den viktigaste ljuskällan och det är viktigt att man inte skärmar av det naturliga ljuset från fönsterna för mycket. Utöver det naturliga ljuset bör man ha minst 3 olika sorters ljus i ett rum, allmän belysning, arbetsbelysning och stämningsfull belysning. Utöver huvudbelysningen i taket bör man gärna ha golvbelysning tex vid soffan eller varför inte någon stämningsfull ljusslinga?

Industrivägg

Inredningsproffsen föredrar en öppen planlösning. För att kunna skapa sköna rum men bibehålla känslan av en öppen planlösning är en industrivägg en perfekt lösning. Den industriella designen passar fint i alla hem och en skiljevägg av glas inomhus låter det naturliga ljuset flöda genom rummen så att du kan behålla den öppna planlösningen öppen. Smidesrum.se erbjuder ett kostnadsfritt hembesök för att hjälpa dig med skräddarsydda lösningar av skiljevägg av glas inomhus för ditt hem.

Mixa material och strukturer

Det är lätt att fasta i en viss typ av färg, form, material etc. som man gillar och överanvända det. Undvik den överstylade känslan genom att mixa olika material och former för ett mer levande och personligt intryck! Har du en väldigt stilren känsla med mycket vitt i ditt hem, varva av med en fluffig matta under soffbordet i någon härlig färg, soffkuddar i olika mönster eller varför inte en härlig tavelvägg med olika motiv, färger och storlekar?

Växter

Finns det något enklare vis att få ett hem att kännas trendigt och hemtrevligt på samma gång? Låt en lättskött gullranka vandra längst taket eller en stor monstera ta över och ljusa upp rummet? Växter är både vackra, luftrenande och får sätter pricken över i:et i hemmet. När det kommer till växter ska man tänka precis som i övrig inredning, mixa olika typer och olika storlekar för att skapa lite dynamik i rummet.