Gäst på begravning

Döden är en naturlig del av livet, det är något som vi alla blir mer och mer medvetna om ju äldre vi blir. Vi inser att livet inte varar för evigt hur gärna vi än önskar att det gjorde det. Framförallt blir vi medvetna om detta genom att vi inser att alla människor vi älskar, kanske framförallt våra äldre släktingar, inte kommer att leva hela våra liv. Två saker är säkra här i livet – vi lever och vi dör. Hur hemskt det än känns så är det en naturlig del av livet som vi alla är tvungna att acceptera. När man går på en begravning så lär man sig att hylla det liv som levts, sörja det tomrum som bortgången lämnar bakom sig och finna gemenskap i sin kärlek och sorg. Det kan uppstå en del frågor och funderingar inför en begravning.

 

Viktigt att tänka på under begravningen

När man ska gå på en begravning så kan det vara svårt att veta hur man ska göra och bete sig, framförallt om det är den första begravningen man går på. Man har ofta redan en ganska tydligt bild av hur en begravning brukar se ut, som kanske inte allt för sällan kommer ifrån amerikanska filmer. En typisk svensk kyrklig begravning ser inte allt för mycket ut som på film, men det tradionella är alltid att det börjar med en ceremoni i kyrkan. Här är det viktigt att tänka på att bete sig med respekt för de närmast sörjande under en begravning. Alla människor hanterar sorg på olika sätt och uttrycker sin sorg på olika sätt, och det är viktigt att tänka på det och bete sig respektfullt.

q

Klädsel på begravning

Många frågor kan uppstå inför en begravning, och många av dessa kan eran begravningsbyrå hjälpa er att besvara. En typisk fråga är hur man bör klä sig på en begravning, och vilka kläder som anses lämpliga. Det klassiska svaret är att klädseln på en tradionellt kyrklig begravning bör hållas mörka, och allra helst svarta. Axlar bör vara täckte och kjolen ska inte sluta innan knäna. Männen bär gärna svart kostym där en vit slips signalerar att man är närstående till den avlidne. Eran begravningsbyrå hjälper er med övriga frågor, som vad sorgklädsel undanbedes innebär.

 

This entry was posted in Allt.