Nu säljer jag min lägenhet

Äntligen är det dags för mig att sälja min bostadsrätt i Täby. Jag är så galet nyfiken på att se hur mycket jag kommer att tjäna på den. Jag köpte min lägenhet för nästan 5 år sen, innan dess bodde jag i Sollentuna och det visade sig bli en ganska bra affär när jag sålde den lägenheten. Min första lägenhet var en nyproduktion som jag bodde i under 3 år innan jag kände att det var dags att sälja, där tjänade jag väldigt bra med pengar.

Enligt mäklarstatistik ska prisutvecklingen har dubblerats i Täby på 5år. Jag hoppas verkligen det, då ska jag köpa mig något fint. Jag är lite osäker på hur mycket jag måste skatta på vinsten, hittar inte något riktigt bra sajt där jag kan kolla upp till 100%. Enligt boupplysningen är skatten 22% av vinsten. Man verkar dock kunna göra avdrag på förbättringar och renoveringar som man gjort under tiden som man bott i lägenheten, så jag måste se till att leta fram gamla fakturor på det.

Är lite nervös inför försäljningen då jag har ganska höga förväntningar, men samtidigt vet jag om att marknaden har svalnat lite och min flickväns pappas lägenhet låg ute på hemnet i nästan en och en halv månad innan den blev såld, så jag måste ha lite is i magen och kanske lite realistiska förväntningar. Jag använder mig utav Svenska mäklarhuset i Täby som mäklare, de verkar känna till Täby bra och jag fick ett gott intryck när jag ringde upp de.

Annars ska jag bara träna och ta det lugnt idag! Kollar lite på hemnet efter nya bostäder, men jag är inte riktigt säker på vart jag vill bo någonstans. Täby trivs jag bra i, men kanske vore kul att komma lite närmre stan.